Udstyr til eVito kassevogn

Mercedes-Benz eVito kassevogn. Spørgsmål og svar.

Hvordan optimeres bilens rækkevidde? Er der garanti på batteriet? Hvad koster eVito?

Du har naturligvis mange spørgsmål, hvis du overvejer at skifte fra en varevogn med forbrændingsmotor til en eldreven Mercedes-Benz eVito kassevogn.

Herunder besvarer vi en række af de oftest stillede spørgsmål om eVito. Ønsker du yderligere oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte din Mercedes-Benz forhandler.  

Få svar på de fleste af dine spørgsmål her.

Desværre intet match på søgeord
 1. Hvad koster en eVito?

  Du har mulighed for at lease en eVito kassevogn for 4.495 kr./måned.*

  * Mercedes-Benz eVito 111 kassevogn FWD, lang. Energiforbrug v. blandet kørsel: 29,6 kWh/100 km. CO2 emission: 0 g/km. Rækkevidde op til 150 km. Grøn ejerafgift 330 kr. pr. halvår. Operationel Leasing (Erhverv) inkl. service og battericertificat: Månedlig ydelse fra 4.495 kr./md. over 36 måneder. Forbrug 20.000 km/år og en engangsydelse på 35.000 kr. Etableringsgebyr på 3.100 kr. og panthaverdeklaration 920 kr. Alle priser er inkl. afgift men ekskl. moms. Forudsætter positiv kreditvurdering via Mercedes-Benz Finans A/S.

  Hvis du har yderligere spørgsmål til vores eVans, står vores Mercedes-Benz forhandlere altid klar til at hjælpe.

 2. Er en rækkevidde på 150 km nok til mig og mine daglige arbejdsopgaver?

  150 km pr. arbejdsdag svarer til 33.000 km pr. år. Hvor mange kilometer kører du årligt i din varevogn? Vi har designet en EQ Ready App, hvor du har mulighed for at 'prøvekøre' vores eVito digitalt.

  Med EQ Ready appen kan du bedre planlægge dit skifte til elektrisk mobilitet. Du kan f.eks. se, om eVito kan gennemføre din arbejdsdag på en enkelt opladning.

  Download EQ Ready App og få svar på, om vores rækkevidden på eVito dækker dit kørselsbehov. 

 3. Hvilke køreprogrammer kan jeg vælge imellem?

  Med tre forskellige køreprogrammer og fire niveauer for udnyttelse af bremseenergien kan du optimere strømforbruget og dermed optimere din eVitos rækkevidde. Vælg mellem køreprogrammerne 'E+', 'E' og 'C' ved hjælp af køreprogramsvælgeren i midterkonsollen - og mellem de fire energi-genindvindingsniveauer 'D-', 'D', 'D+' og 'D++' med gearskifteknapperne.

  Bremseenergien er med til at genoplade batterierne, når du slipper speederen. Du skifter nemt mellem niveauerne med et tryk på en knap, og du kan altid kontrollere indstillingerne for køreprogram og energi-genindvindingsniveau i multimediesystemets display.

 4. Kan jeg laste min eVito kassevogn som en Vito med forbrændingsmotor?

  eVito kassevogn har samme store lastrum som en Vito kassevogn med forbrændingsmotor, da batterierne er placeret i undervognen. Med op ti. 6,6 m3 lastvolumen og en imponerende nyttelast opfylder eVito kassevogn de udfordringer, du møder i din arbejdsdag.

 5. Hvad påvirker bilens rækkevidde?

  Den faktiske aktionsradius - bedre kendt som f.eks. bilens rækkevidde - afhænger af den individuelle køremåde, vej- og trafikforhold, vejrforhold som udetemperatur, anvendelsen af klimaanlæg/varme mm.

  Herudover kan udstyr desuden påvirke lasten pga. øgning/reducering af egenvægten.

 6. Hvordan kan man optimere bilens rækkevidde?

  For at optimere bilens rækkevidde, kan man vælge at gøre brug af de fire genopladningsniveauer 'D-', 'D', 'D+' og 'D++' ved hjælp af de to shiftpaddels på bilen rat.

  Man kan sammenligne opladningen med dynamoen på en cykel. Når du slå dynamoen til, genereres der strøm til lygterne. Cyklen bremser derved en anelse ned. Det samme sker i en eVito: Jo tungere opladningsniveau du bruger, jo mere strøm laves der til bilens batteri. Man kan derved næsten undgå at bruge bilens bremser.

  • D-= Bilen lades ikke op under bremsning.
  • D= Let genopladning af bilen batteri under bremsning.
  • D+= Moderat opladning af bilen batteri under bremsning.
  • D++= Kraftig opladning. Når du gør brug af dette genopladningsniveau, bremses bilen meget kraftigt. Du skal derfor være opmærksom på medtrafikanterne bag bilen.
 7. Følger der en serviceordning med eVito?

  Årlig vedligeholdelse er nødvendig for at sikre, at din bil er driftssikker. Sammen med eVito følger en integreret servicepakke, der dækker de første fire serviceeftersyn.*

  Samtidig medfølger et gratis battericertifikat, der dækker omkostninger ved svigt af højspændingsbatteriet i yderligere 6 år eller op til 100.000 km efter de sædvanlige to års garanti (2 + 6 år). Med eVito er du godt beskyttet fra starten.

  Har du yderligere spørgsmål til serviceeftersyn af elkøretøjer, bedes du kontakte din Mercedes-Benz forhandler.

  * De fire første serviceeftersyn fra første registreringsdato.

 8. Hvilke af Mercedes-Benz konnektivitetstilbud kan eVito udnytte?

  Mange af Mercedes PRO connect tjenesterne er også til rådighed for vores eldrevne køretøjer. Tjenesten Fjernbetjent ladestyring fås eksklusivt til eldrevne biler og gør opladningen mere økonomisk og komfortabel.

  Har du yderligere spørgsmål til Mercedes PRO connect, bedes du kontakte din Mercedes-Benz forhandler.

 9. Hvor lang tid tager det at oplade eVito?

  Mercedes-Benz eVito kassevogn har en rækkevidde på op til 150 km på en opladning, og batterikapaciteten er 35 kWh. Med en ladeeffekt på op til 7,4 kW oplades eVito fra 0 till 100 % på ca. 6 timer.

 10. Medfølger der et ladekabel ved køb af en Mercedes-Benz eVito kassevogn?

  Et opladekabel indgår ikke som standardudstyr, når du anskaffer dig en eVito kassevogn fra Mercedes-Benz.

  Som ekstraudstyr kan du bestille et type-2 ladestik - vælg mellem 5 eller 8 meter.

  Hvis du har yderligere spørgsmål til ladekabler, bedes du kontakte din Mercedes-Benz forhandler. 

 11. Hvilket ladestik kan min eVito kassevogn oplades med?

  Din eVito har en såkaldt type 2-ladestikdåse, med hvilken du ved ladesteder med vekselstrøm (AC) kan opnå en ladeeffekt på op til 7,4 kW. Du kan også slutte din eVito til det almindelige elnet ved hjælp af en almindelig stikkontakt og ladekablet. Her er ladeeffekten dog markant lavere.

 12. Kan jeg oplade min eVito på alle offentlige ladestationer?

  Mercedes-Benz har etableret et samarbejde med E.ON og Clever. Vores eVans har som standard et type 2, mode 3 stik. Dette giver dig mulighed for at oplade på størstedelen af de offentlige ladestandere. For at få et skræddersyet tilbud på en opladeløsning, som passer til dit firma, vil vi anbefale, at du tager en snak med din lokale Mercedes-Benz forhandler.

  Vi tilbyder to skræddersyede opladeløsninger til kunder med henholdsvis en enkelt eldreven varebil og kunder med en hel vognpark.

  Kunder med en enkelt eldreven varebil.

  Har man blot en enkelt eldrevet varevogne, anbefaler vi at købe en Mercedes-Benz vægmonteret ladeboks Home i et smart, kompakt design. Boksen skal monteres af en autoriseret elmontør i henhold til gældende regler.

  Mercedes tilbud til kunder med en eldreven vognpark.

  Har man mere end 2 eldrevne varevogne, tilbyder Mercedes-Benz Vans sammen med E.ON og Clever en større pakke - lige fra rådgivning og anlæg af p-pladser til installering af ladestandere, vedligeholdelse og support.

  Som vognparksadministrator kan du desuden med fordel benytte dig af tjenesten ”Intelligent eOpladning” i Biladministrationsværktøjet, der indgår i Mercedes PRO-platformen. Her har du f.eks. et samlet overblik over dine elbilers ladeniveau, ligesom du kan styre og tidsprogrammere opladning og pre-klimatisering af bilerne.

 13. Kan jeg oplade min bil i et almindelig strømstik derhjemme?

  Det vil vi ikke anbefale, da elnettet ved opladning bliver udsat for en stor belastning over længere tid. For at få et skræddersyet tilbud på en opladeløsning, som passer til dit firma, vil vi anbefale, at du tager en snak med din lokale Mercedes-Benz forhandler.

 14. Skal batteriet købes eller leases separat?

  Batteriet indgår allerede i købsprisen, og der er ingen ekstra omkostninger for batterileje. Den økonomiske risiko ved et batteriskift, hvis batteriets kapacitet falder drastisk, sikres af battericertifikatet, som gælder op til 8 år efter første indregistrering - eller op til 100.000 kørte kilometer.

  Hvis du har yderligere spørgsmål til batteri og battericertifikatet, bedes du kontakte din Mercedes-Benz forhandler.

 15. Er der garanti på batteriet?

  Hvis kapaciteten af dit batteri falder under grænseværdien på 180 Ah af restkapaciteten inden for de første 8 år - eller de første 100.000 km - efter første indregistrering, er du sikret via battericertifikatet. Battericertifikatet er inkluderet i købsprisen, og vi dækker naturligvis også omkostningerne ved et evt. batteriskift.

 16. Hvor hurtigt kan jeg køre i min eVito kassevogn?

  Som standard kan din eVito kassevogn nå en maksimal hastighed på 80 km/t. Med div. ekstraudstyr kan du øge den maksimale hastighed til 100 eller 120 km/t, men du bør være opmærksom på, at øgede hastigheder som regel påvirker aktionsradiussen negativt.

 17. Får jeg en advarsel, hvis jeg er tæt på at løbe tør for strøm?

  Ja, det gør du. Når batteriet i din bil er ved at løbe tør for strøm, vil en advarselslampe tænde, så du har mulighed for at finde en ladestation i tide.

  Første advarsel vil vises, når bilen har 15 % rækkevidde tilbage. Anden advarsel vil vises, når der er 10 % tilbage på batteriet. På dette stadie vil bilens effekt blive påvirket af det lave strømniveau.

  Ved 5 % tilbage på batteriet vil effekten reduceres yderligere, men du vil være i stand til at køre ind til siden og stoppe din bil på et sikkert sted.

 18. Er der mulighed for at forvarme kabinen?

  I vores eVito er der mulighed for at forvarme kabinen på en kold dag, når bilen står til opladning. Du har således altid mulighed for at sætte dig ind i en dejlig varm kabine, når arbejdsdagen starter.

 19. Hvis bilen skal lynlades flere gange om dagen, med korte intervaller, vil bilens ladekapacitet eller ladehastighed så forringes indtil batterierne igen er nedkølet?

  Nej, for eVitos varme-/kølepumpe vil holde batterierne nedkølet under ladning.

 20. Vil varerummet kunne holdes frostfrit - til eksempelvis planteservice - ved strøm fra ladestanderen?

  Hvis man har behov for at holde varerummet frostfrit, skal det isoleres. Dette kan gøres i samarbejde med en autoriseret opbygger.

  Kontakt din Mercdes-Benz forhandler og hør nærmere.

 21. Kan man få træk på eVito?

  Nej, det har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde på nuværende tidspunkt. Det hænger sammen med, at træk vil påvirke lastevnen og i sidste ende bilen rækkevidde.

 22. Hvad sker der med bilens batteri, når det skal skrottes?

  Mercedes-Benz har indgået aftaler, således at brugte batterier og øvrige dele bliver genanvendt på en forsvarlig, miljømæssig måde.

Lorem Ipsum