eVito el-varebil - Få svar på dine spørgsmål her | Mercedes-Benz Vans
Værd at vide om eVito kassevogn

Har du spørgsmål til eVito? Find svarene her!

Hvor langt på en opladning? Hvordan optimeres bilens rækkevidde om vinteren? Er der garanti på batteriet? Hvad koster eVito?

Du har naturligvis mange spørgsmål, hvis du overvejer at skifte fra en varevogn med forbrændingsmotor til en eldreven Mercedes-Benz eVito kassevogn.

Herunder besvarer vi en række af de oftest stillede spørgsmål om eVito. Ønsker du yderligere oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte din Mercedes-Benz forhandler.  

Ofte stillede spørgsmål for eVito Tourer.

Desværre intet match på søgeord
 1. Hvad koster en eVito?

  Du har naturligvis mulighed for at lease din nye eVito kassevogn - klik på knappen herunder og tjek det aktuelle leasingtilbud.

  Hvis du har yderligere spørgsmål til leasing eller finansiering, står vores Mercedes-Benz forhandlere altid klar til at hjælpe.

 2. Hvad er rækkevidden på en opladning, og er det nok til mine daglige arbejdsopgaver?

  Den nye eVito kører op til 265 km på en opladning ved en fartbegrænsning på 120 km/t. Og op til 314 km/t ved 80 km/t.

  Vi har udviklet en EQ Ready App, hvor du har mulighed for at 'prøvekøre' vores eVito digitalt. Med EQ Ready appen kan du bedre planlægge dit skifte til elektrisk mobilitet. Du kan f.eks. se, om eVito kan gennemføre din arbejdsdag på en enkelt opladning.

  Download EQ Ready App og få svar på, om vores rækkevidden på eVito dækker dit kørselsbehov.

  Har du yderligere spørgsmål, så kontant venligst din Mercedes-benz forhandler.

 3. Hvordan forlænger jeg eVitos rækkevidde om vinteren?

  Alle elbilers strømforbrug og rækkevidde påvirkes af kulde, og derfor kan man opleve, at eVitos rækkevidde bliver kortere i takt med, at temperaturen falder. Det skyldes dels, at bilen bruger strøm til at varme batteriet op til den optimale driftstemperatur, men også, at kulde giver mere luftmodstand, at kolde dæk og veje giver større rullemodstand og ikke mindst, at der selvfølgelig skal bruges strøm til at varme kabinen op.

  Herunder er der nogle gode råd, som kan forlænge din elbils rækkevidde i den kolde tid.

  Kørestil:

  • Kør lidt roligere og mere forudseende – det er også  mere sikkert om vinteren.
  • Sæt farten lidt ned. Luftmodstanden er højere om vinteren bl.a. på grund af luftfugtigheden.
  • Undgå for mange korte ture, hvor kabinen når at afkøle og skal opvarmes igen for hver tur.

  Bilen:

  • Parkér i garage eller p-hus, hvis det er muligt, så bilen ikke nedkøles før start.
  • Kør med smallere vinterdæk. Luft- og rullemodstanden er større ved brede dæk.
  • Sørg for at køre med det rigtige dæktryk.

  I kabinen:

  • Hold døre og vinduer lukkede mest muligt på turen.
  • Sænk kabinevarmen en smule og brug i stedet rat- og sædevarmen, det er mere effektivt.

  Ved opladning:

  • Hvis batteriet er opladet og klart, lige inden du kører, så er batteriet allerede delvist opvarmet, og bilen skal ikke bruge batterikapacitet til det.
  • Opvarm kabinen via opladeren, inden du kører. Så  bruger du strøm fra elnettet og ikke fra batteriet.
  • Lad batteriet op, når det er varmt. Sæt bilen til opladning, når du kommer hjem.
  • Brug bilens navigationssystem til ruteplanlægning, så  planlægger bilen selv ladestop undervejs efter behov og sørger for, at batteriet har en optimal temperatur ved hurtigladning. Hermed reduceres tiden, du skal bruge på ladestoppet.
 4. Hvilke køreprogrammer kan jeg vælge for at køre mest effektivt?

  3 forskellige kørselsprogrammer og 5 rekuperationstrin understøtter den effektive kørsel. Begge funktioner gør det muligt for dig at optimere din eVitos energiforbrug og aktionsradius. Vælg mellem køreprogrammerne 'E+', 'E' og 'C' ved hjælp af køreprogramsvælgeren i midterkonsollen - og mellem energi-genindvindingsniveauer "D", "D", "D+", "D++" og "DAuto" med gearskifteknapperne.

  Rekuperationstrinnet “DAuto” hjælper dig med at udnytte batteriopladningen bedst muligt ved selv at tilpasse rekuperationsstyrken i henhold til køresituationen.

 5. Kan jeg laste min eVito kassevogn som en Vito med forbrændingsmotor?

  eVito kassevogn har samme store lastrum som en Vito kassevogn med forbrændingsmotor, da batterierne er placeret i undervognen. Med op til 6,6 m3 lastvolumen og rigelig nyttelast opfylder eVito kassevogn de udfordringer, du møder i din arbejdsdag.

 6. Hvad påvirker bilens rækkevidde?

  Den faktiske aktionsradius - bedre kendt som f.eks. bilens rækkevidde - afhænger af den individuelle køremåde, vej- og trafikforhold, vejrforhold som udetemperatur, anvendelsen af klimaanlæg/varme mm.

  Herudover kan udstyr desuden påvirke lasten pga. øgning/reducering af egenvægten.

 7. Hvordan kan man optimere bilens rækkevidde?

  For at optimere bilens rækkevidde, kan man vælge at gøre brug af de fire genopladningsniveauer 'D-', 'D', 'D+' og 'D++' ved hjælp af de to shiftpaddels på bilen rat.

  Man kan sammenligne opladningen med dynamoen på en cykel. Når du slå dynamoen til, genereres der strøm til lygterne. Cyklen bremser derved en anelse ned. Det samme sker i en eVito: Jo tungere opladningsniveau du bruger, jo mere strøm laves der til bilens batteri. Man kan derved næsten undgå at bruge bilens bremser.

  • D-= Bilen lades ikke op under bremsning.
  • D= Let genopladning af bilen batteri under bremsning.
  • D+= Moderat opladning af bilen batteri under bremsning.
  • D++= Kraftig opladning. Når du gør brug af dette genopladningsniveau, bremses bilen meget kraftigt. Du skal derfor være opmærksom på medtrafikanterne bag bilen.
 8. Følger der en serviceordning med eVito?

  Årlig vedligeholdelse er nødvendig for at sikre, at din bil er driftssikker. Sammen med eVito følger en integreret servicepakke, der dækker de første fire serviceeftersyn.*

  Samtidig medfølger et gratis battericertifikat, der dækker omkostninger ved svigt af højspændingsbatteriet i yderligere 6 år eller op til 160.000 km efter de sædvanlige to års garanti (2 + 6 år). Med eVito er du godt beskyttet fra starten.

  Har du yderligere spørgsmål til serviceeftersyn af elkøretøjer, bedes du kontakte din Mercedes-Benz forhandler.

  * De fire første serviceeftersyn fra første registreringsdato.

 9. Hvor lang tid tager det at oplade eVito?

  Du har forskellige opladningsmuligheder til din eVito. Den mest nærliggende er en Mercedes-Benz wallbox eller en ladeløsning, som vi skræddersyr til dig på dit virksomhedsområde. Hertil kommer et stadigt stigende antal offentlige ladestationer.

  Ved en DC-hurtigladestation kan du oplade din eVito fra 10 til 80 % med en ladeeffekt på op til 80 kW1 på ca. 35 minutter.2

  En DC-hurtigladefunktion med op til 80 kW er standardudstyr. Selv med en AC-ladeeffekt på op til 11 kW kan batteriet oplades fra 0 til 100 % på under 6 timer. Med det fleksible ladesystem har du altid en passende ladeløsning lige ved hånden.

 10. Medfølger der et ladekabel ved køb af en Mercedes-Benz eVito kassevogn?

  Der følger et ladekabel på 8 meter (type-2 ladestik) med som standardudstyr, når du anskaffer dig en eVito kassevogn fra Mercedes-Benz.

  Hvis du har yderligere spørgsmål til ladekabler, bedes du kontakte din Mercedes-Benz forhandler. 

 11. Hvilket ladestik kan min eVito kassevogn oplades med?

  Combined Charging System (CCS) giver dig og din eVito kassevogn stor fleksibilitet ved ladestationer og wallboxe. CCS oplader med op til 11 kW vekselstrøm (AC) og med op til 80 kW1 jævnstrøm (DC).

  For at være forberedt på forskellige opladningssituationer er det fleksible opladningssystem med flere fasestik ideelt.

 12. Kan jeg oplade min eVito på alle offentlige ladestationer?

  Vores eVans har som standard et type 2, mode 3 stik. Dette giver dig mulighed for at oplade på størstedelen af de offentlige ladestandere, som findes på tankstationer og rastepladser, ved indkøbscentre og i parkeringshuse.

  Derudover har Mercedes-Benz etableret et samarbejde med E.ON og Clever. Vi tilbyder to skræddersyede opladeløsninger til kunder med henholdsvis en enkelt eldreven varebil og kunder med en hel vognpark.

  Kunder med en enkelt eldreven varebil.

  Har man blot en enkelt eldrevet varevogne, anbefaler vi at købe en Mercedes-Benz vægmonteret ladeboks Home i et smart, kompakt design. Boksen skal monteres af en autoriseret elmontør i henhold til gældende regler.

  Mercedes tilbud til kunder med en eldreven vognpark.

  Har man mere end 2 eldrevne varevogne, tilbyder Mercedes-Benz Vans sammen med E.ON og Clever en større pakke - lige fra rådgivning og anlæg af p-pladser til installering af ladestandere, vedligeholdelse og support.

  Som vognparksadministrator kan du desuden med fordel benytte dig af tjenesten ”Intelligent eOpladning” i Biladministrationsværktøjet, der indgår i Mercedes PRO-platformen. Her har du f.eks. et samlet overblik over dine elbilers ladeniveau, ligesom du kan styre og tidsprogrammere opladning og pre-klimatisering af bilerne.

  For at få et skræddersyet tilbud på en opladeløsning, som passer til dit firma, vil vi anbefale, at du tager en snak med din lokale Mercedes-Benz forhandler.

 13. Kan jeg oplade min bil i et almindelig strømstik derhjemme?

  Da elnettet ved opladning over længere tid bliver udsat for en stor belastning, kan det være risikabelt at oplade din eVito derhjemme.3

  For at få et skræddersyet tilbud på en opladeløsning, som passer til dit firma, vil vi anbefale, at du tager en snak med din lokale Mercedes-Benz forhandler.

 14. Skal batteriet købes eller leases separat?

  Batteriet indgår allerede i købsprisen, og der er ingen ekstra omkostninger for batterileje. Den økonomiske risiko ved et batteriskift, hvis batteriets kapacitet falder drastisk, sikres af battericertifikatet, som gælder op til 8 år efter første indregistrering - eller op til 160.000 kørte kilometer.

  Hvis du har yderligere spørgsmål til batteri og battericertifikatet, bedes du kontakte din Mercedes-Benz forhandler.

 15. Er der garanti på batteriet?

  Hvis kapaciteten af dit batteri falder under grænseværdien på 120 Ah af restkapaciteten inden for de første 8 år - eller de første kørte 160.000 km - efter første indregistrering, er du sikret via battericertifikatet. Battericertifikatet er inkluderet i købsprisen, og garantien dækker omkostningerne ved et batteriskift iht. de ovennævnte betingelser.

 16. Hvor hurtigt kan jeg køre i min eVito kassevogn?

  Som standard kan din eVito kassevogn nå en maksimal hastighed på 120 km/t.

 17. Får jeg en advarsel, hvis jeg er tæt på at løbe tør for strøm?

  Ja, det gør du. Når batteriet i din bil er ved at løbe tør for strøm, vil en advarselslampe tænde, så du har mulighed for at finde en ladestation i tide.

  Første advarsel vil vises, når bilen har 15 % rækkevidde tilbage. Anden advarsel vil vises, når der er 10 % tilbage på batteriet. På dette stadie vil bilens effekt blive påvirket af det lave strømniveau.

  Ved 5 % tilbage på batteriet vil effekten reduceres yderligere, men du vil være i stand til at køre ind til siden og stoppe din bil på et sikkert sted.

 18. Er der mulighed for at forvarme kabinen?

  I vores eVito er der mulighed for at forvarme kabinen på en kold dag, når bilen står til opladning. Du har således altid mulighed for at sætte dig ind i en dejlig varm kabine, når arbejdsdagen starter.

 19. Hvis bilen skal lynlades flere gange om dagen, med korte intervaller, vil bilens ladekapacitet eller ladehastighed så forringes indtil batterierne igen er nedkølet?

  Nej, for eVitos varme-/kølepumpe vil holde batterierne nedkølet under ladning.

 20. Vil varerummet kunne holdes frostfrit - til eksempelvis planteservice - ved strøm fra ladestanderen?

  Hvis man har behov for at holde varerummet frostfrit, skal det isoleres. Dette kan gøres i samarbejde med en autoriseret opbygger.

  Kontakt din Mercdes-Benz forhandler og hør nærmere.

 21. Kan man få træk på eVito?

  Nej, det har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde på nuværende tidspunkt. Det hænger sammen med, at træk vil påvirke lastevnen og i sidste ende bilen rækkevidde.

 22. Hvad sker der med bilens batteri, når det skal skrottes?

  Mercedes-Benz har indgået aftaler, således at brugte batterier og øvrige dele bliver genanvendt på en forsvarlig, miljømæssig måde.

 23. Hvad er rekuperationstrin?

  Ved rekuperation tilbagevindes der energi, når køretøjet bliver nedbremset. Eksempelvis oplades batteriet ved kørsel ned ad bakke, i stedet for at miste energi i form af varme ved opbremsning.

  Hvor stærkt der rekupereres, kan du indstills 5 trin ved hjælp af ratgearpaddles: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²) og DAuto.

  Rekuperationstrinnet DAuto hjælper dig med at udnytte batteriopladningen bedst muligt ved selv at tilpasse rekuperationsstyrken i henhold til køresituationen.

 24. Hvilke konnektivitetstløsninger for eVans kan jeg få til min eVito?

  En lang række af de mange Mercedes me connect-tjenester er også til rådighed for Mercedes-Benz eVans. 'Remote- og navigationstjenester' fås eksklusivt til eldrevne biler og giver bl.a. mulighed for bekvem opladning samt forklimatisering. Ved ruteplanlægning indregnes både ladestop og opladningstider, således at den helt præcise transporttid udregnes.

  Kontakt din Mercedes-Benz forhandler og hør mere om Mercedes me connect til din eVito.

1

Maks. DC-ladeeffekt
Maksimal ladeeffekt på DC-ladestander med forsyningsspænding 400 volt, strøm 300 A; den maksimale ladeeffekt afhænger af forskellige faktorer, såsom omgivelses- og batteritemperatur og batteriets opladningstilstand ved opladningens start. 

2

Min. DC-opladningstid
Minimum-opladningstid fra 10 til 80 % under optimale forhold på en DC-ladestander med forsyningsspænding 400 volt, strøm 300 A; opladningstiden kan afvige, afhængigt af forskellige faktorer, såsom omgivelses- og batteritemperatur og brug af sekundære forbrugere som fx varme.

3

Hvis oplader din eVan via elnettet hjemme hos dig selv eller i byen, er det vigtigt, at du læser Sikkerhedsstyrelsens råd og vejledning. Klik her!

Oplev eVito kassevogn nu.

Ikon Bestil prøvetur

Bestil prøvetur.

Find nærmeste forhandler og bestil prøvetur.
Find forhandler
Ikon Find forhandler

Vil du vide mere?

Mercedes-Benz kundeservice har svar på det meste.
Få hjælp her
Ikon Konfigurér bilen

Byg din egen bil.

Med konfiguratoren bestemmer du selv.
Til konfiguratoren