eSprinter el-varebil - Få svar på dine spørgsmål | Mercedes-Benz Vans
eSprinter kassevogn - spørgsmål og svar

Mercedes-Benz eSprinter kassevogn. Spørgsmål og svar.

Hvor hurtigt kan jeg køre med min eSprinter? Hvor langt? Og hvor tit skal den til service?

Hvis du overvejer at skifte fra en Mercedes-Benz Sprinter med forbrændingsmotor til en eldreven eSprinter, har du selvfølgelig mange spørgsmål.

Herunder besvarer vi de oftest stillede spørgsmål om eSprinter, og har du flere, er du altid velkommen til at kontakte din Mercedes-Benz forhandler.

Få svar på de fleste af dine spørgsmål her.

Desværre intet match på søgeord
 1. Alle (14)
 2. Opladning (2)
 3. Anvendelse (7)
 4. Service og salg (5)
 1. Hvordan oplader jeg min eSprinter?

  Den mest nærliggende er en Mercedes-Benz wallbox eller en ladeløsning, som vi skræddersyr til dig på dit virksomhedsområde via vores samarbejde med E.ON og Clever. Hertil kommer et stadigt stigende antal offentlige ladestationer. Ved en DC-hurtigladestation kan du oplade din eSprinter med op til maks. 80 kW ladeeffekt i løbet af ca. 20 minutter fra 10 til 80 %. 80 kW ladeefffekt er standard for eSprinter i Danmark.

 2. Indgår et opladekabel i leveringsomfanget ved køb?

  Alle Mercedes-Benz eVans leveres med et 5 meter ladekabel som dansk standard.
 3. Egner eSprinter sig til mine daglige ture?

  Med EQ Ready appen kan du få overblik over et evt. skifte til elektrisk mobilitet - f.eks. om eSprinter kan bringe dig gennem arbejdsdagen på en enkelt opladning. Den gratis app analyserer dine kørte strækninger og din kørestil og udarbejder på det grundlag en kørselsprofil, som viser dig, om en eldreven varevogn kunne være interessant for dig. Kontakt din forhandler, hvis du har yderligere spørgsmål til Mercedes-Benz eVans. Download EQ Ready App her:

 4. Hvordan kører jeg så effektivt som muligt i eSprinter?

  3 forskellige kørselsprogrammer og 4 rekuperationstrin understøtter den effektive kørsel. Begge funktioner gør det muligt for dig at optimere din eSprinters energiforbrug og aktionsradius.

 5. Kan jeg laste min eSprinter kassevogn som et køretøj med forbrændingsmotor?

  eSprinter har det samme store lastrum som en Sprinter med dieselmotor, idet batterierne er placeret under gulvet. Med en lastvolumen på op til 11 m3 klarer den arbejdsdagens udfordringer, og med standard batterikapaciteten på 35 kWh nyder du godt af en høj nyttelast. Vælger du at tilkøbe batterikapacitet på 47 kWh, øges aktionsradius, mens nyttelasten er noget mindre som følge af batteriets vægt.
 6. Hvad er rekuperationstrin?

  Ved rekuperation tilbagevindes der energi, når køretøjet bliver nedbremset. Eksempelvis oplades batteriet ved kørsel ned ad bakke, i stedet for at miste energi i form af varme ved opbremsning. Der er 4 niveauer af rekuperation, som du kan indstille ved hjælp af ratgearpaddles: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²).
 7. Hvor hurtigt kan jeg køre med min eSprinter?

  Valget af den maksimale hastighed bør du foretage i henhold til kørselsprofilen. Kører du mest i byen, eller kører du ofte på motorvejen? Som standard når din eSprinter en maksimal hastighed på 100 km/t. Som ekstraudstyr kan du vælge en maksimal hastighed på 80 km/t eller 120 km/t. Du bør imidlertid være opmærksom på, at øgede hastigheder som regel påvirker aktionsradiussen negativt, og omvendt forøge radius ved lavere hastighed.
 8. Hvilke batterikapaciteter kan jeg bestille?

  Som standard er din eSprinter udstyret med en effektiv batterikapacitet på 35 kWh. Har du brug for en større aktionsradius, kan du bestille eSprinter med en batterikapacitet på 47 kWh. Hvis du har yderligere spørgsmål til batterikapacitet og aktionsradius, bedes du kontakte din Mercedes-Benz forhandler.
 9. Hvilken aktionsradius opnår jeg med en Mercedes-Benz eSprinter?

  Aktionsradius for din eSprinter er op til 150 km men afhænger af bilens konfiguration - især af valg af maksimal hastighed. Den faktiske aktionsradius afhænger desuden af den individuelle kørestil, vej- og trafikforhold, udetemperaturen, anvendelsen af klimaanlæg, varme og øvrigt forbrug af el i bilen. Ydelsesindikatoren og rekuperationstrin hjælper dig med at udnytte opladningen så effektivt som muligt og dermed opnå den størst mulige aktionsradius.
 10. Hvor tit skal min eSprinter til service?

  Det er nødvendigt med årlig vedligeholdelse for at sikre, at højvoltskomponenterne og de øvrige køretøjsdele er driftssikre. Med vedligeholdelsespakken, som følger med din ny eSprinter, er det gratis for dig i fire år. Hvis det er nødvendigt at udskifte dine batterier, er dette omfattet af dit battericertifikat, der gælder i 8 år eller op til 160.000 km. Hvis du har yderligere spørgsmål til serviceeftersyn af Mercedes eVans, bedes du kontakte din Mercedes-Benz forhandler.
 11. Hvad er mest økonomisk for mig? En eSprinter eller en Sprinter med dieselmotor?

  Afhængig af køreprofil - f.eks. om du primært kører i byen eller på motorvej, kan de samlede driftsomkostninger (TCO) for en eldreven varevogn bestemt være på niveau med dem for et køretøj med dieselmotor. Download eVan Ready appen og kom i gang med at finde ud af, om det kan svare sig for dig at skifte nu.

 12. Skal batteriet købes eller leases separat?

  Batteriet indgår i købsprisen. Der er derfor ingen ekstra omkostninger for batterileje. Den økonomiske risiko ved et batteriskift, hvis batteriets kapacitet falder drastisk, sikres af battericertifikatet. Det gælder op til 8 år efter første indregistrering eller op til 160.000 kørte kilometer. Hvis du har yderligere spørgsmål til batteri og battericertifikatet, bedes du kontakte din Mercedes-Benz forhandler.

 13. Hvilke konnektivitetstløsninger for eVans kan jeg få til min eSprinter?

  En lang række af de mange Mercedes me connect-tjenester er også til rådighed for Mercedes-Benz eVans. 'Remote- og navigationstjenester' fås eksklusivt til eldrevne biler og giver bl.a. mulighed for bekvem opladning samt forklimatisering. Ved ruteplanlægning indregnes både ladestop og opladningstider, således at den helt præcise transporttid udregnes.

  Kontakt din Mercedes-Benz forhandler og hør mere om Mercedes me connect til din eSprinter.

 14. Er der garanti på batteriet?

  Hvis kapaciteten af dit batteri falder stærkt inden for de første 8 år eller de første 160.000 kørte km efter første indregistrering, er du sikret gennem battericertifikatet, som er inkluderet i købsprisen. Vi dækker således omkostningerne for batteriskiftet.