Opladning på farten ved stadig flere offentlige ladestationer

Mercedes-Benz C-Klasse med plug-in hybrid.

Opladning på farten ved stadig flere offentlige ladestationer

Hvor du end befinder dig på køreturen, kan du oplade din bil på en lang række offentlige AC-ladestationer (vekselstrøm) eller ved særlige DC-hurtigladestationer (jævnstrøm) som IONITY.

Inde i byerne har du allerede i dag mulighed for at benytte et bredt udvalg af offentlige opladningssteder. Det kan være i parkeringshuse, på parkeringspladser ved supermarkeder eller i forbindelse med parkeringsmuligheder i vejkanten. Disse ladestationer tilbyder en ladeeffekt på op til 50 kW, så det er muligt at oplade din bil på kort tid.
Når du skal køre længere strækninger, har du glæde af et bredt dækkende ladenetværk på rastepladser og motorvejsparkeringspladser. Med mulighed for en ladeeffekt på op til 350 kW behøver du ikke at planlægge lange ladestop.

Find den hurtigste rute inklusive ladestop.

Et mediedisplay i EQS med Mercedes ladestationer.

Find den hurtigste rute inklusive ladestop.

Heller ikke længere ture i din elbil er noget problem takket være navigationen med Electric Intelligence. Under hensyntagen til faktorer som opladningstilstand, vejr og trafiksituation beregnes der en optimal rute – inklusive ladestop om nødvendigt. Hurtigladestationer har førsteprioritet i forbindelse med planlægningen, så de nødvendige ladestop bliver så korte som muligt. Når du ankommer til ladestationen, får du en konkret angivelse af den nødvendige opladningstid og får besked via Mercedes me appen, så snart opladningstilstanden er tilstrækkelig til at fortsætte køreturen – så du kan komme frem til din destination så hurtigt som muligt. 

Én tilmelding. Opladning overalt. Med Mercedes me Charge.

Mercedes me opladningskort.

Én tilmelding. Opladning overalt. Med Mercedes me Charge.

Med Mercedes me Charge får du via en enkelt aftale adgang til en lang række offentlige ladestationer i hele Europa, der f.eks. befinder sig inde i byerne, ved indkøbscentre, hoteller eller rastepladser. Mercedes me app'en viser på forhånd den nøjagtige position, den aktuelle tilgængelighed og prisen ved den valgte ladestation. Der er ligeledes adgang til disse oplysninger via navigationssystemet i bilen, og de benyttes af navigationen med Electric Intelligence til at beregne en komfortabel og tidseffektiv rute inklusive ladestop til fuldt elektrificerede biler. Ved ladestanderen sker autentificeringen via visningen i MBUX multimediesystemet, Mercedes me app'en eller Mercedes me Charge opladningskortet. Alt andet styres helt automatisk via Mercedes me Charge.  

Desuden er autentificering via Plug & Charge nu muligt i udvalgte modeller som noget nyt. Opladningen starter, så snart ladekablet sættes i, og der kræves ikke nogen yderligere autentificering af kunden. Kommunikationen mellem bilen og ladestationen sker direkte via ladekablet.

Mercedes me Charge: Et bidrag til den grønne omstilling med Green Charging

En animation af Green Charging-funktionen.

Mercedes me Charge: Et bidrag til den grønne omstilling med Green Charging

Hver gang du oplader via Mercedes me Charge i Europa, sørger Mercedes-Benz for en efterfølgende udligning ved hjælp af grøn strøm. Dermed reducerer du allerede i dag dit personlige CO2-aftryk og yder et bidrag til den grønne omstilling.

Green Charging fungerer forholdsvis enkelt: I et bestemt tidsrum analyseres det helt præcist, hvilken strømmængde der blev opladet via Mercedes me Charge. Derefter udlignes den definerede mængde via en oprindelsesdokumentation af høj kvalitet.

En oprindelsesdokumentation kan efterprøves og bekræfter således, hvor energien kommer fra, og fungerer altså som en slags dåbsattest for strøm fra vedvarende energikilder. For at muliggøre en miljømæssig fordel derudover opfylder oprindelsesdokumentationen yderligere supplerende kriterier, der er fastlagt i form af et økologisk strømmærke og sigter mod at øge antallet af anlæg til vedvarende energi.

Hvilke fordele giver IONITY?

EQS fra Mercedes-EQ ved en IONITY-ladestation.

Hvilke fordele giver IONITY?

IONITY er et joint venture mellem Mercedes-Benz Group AG, BMW Group, Ford Motor Company samt Audi og Porsche. Det er dannet for at skabe et pålideligt og effektivt netværk af hurtigladestationer langs de europæiske hovedtrafikårer. Med en effekt på op til 350 kW giver disse stationer mulighed for meget korte ladetider. Og det bedste af det hele: Alle IONITY standere er fuldt ud integreret i Mercedes me Charge, og adgang og afregning sker derfor som sædvanligt og helt ukompliceret via Mercedes me Charge.

Ved IONITY ladestandere oplader du til almindelig strømpris på 6,20 kr. pr. opladet kilowatt-time: Mercedes-EQ kunder nyder godt af en nedsat energipris på 2,20 kr. pr. opladet kilowatt-time ved brug af Mercedes me Charge det første år. På den måde gør IONITY det muligt også at nyde fordelene ved elektrisk mobilitet på lange strækninger. 

Mange Mercedes-EQ modellers kunder får som standard rabat på energipriserne i IONITY-nettet i et år med tjenesten "IONITY: Hurtigopladning til nedsat pris". Når perioden er udløbet, kan den fordelagtige adgang forlænges i Mercedes me Store, så man også kan oplade til almindelig strømpris, når man skal køre langt.
Vores EQS kunder kan desuden benytte hurtigladestationerne fra IONITY gratis i et år fra købstidspunktet med "IONITY Unlimited".

Spørgsmål og svar

 • Hvordan finder jeg en ladestation?


  Det er meget let at finde en ladestation via dit MBUX multimediesystem eller Mercedes me app'en. Et godt råd: Brug navigationen med Electric Intelligence.
  En intelligent algoritme planlægger og foreslår de mest tidseffektive ladestop.

   

   

 • Hvordan oplader jeg ved en offentlig ladestation?

  Ved ladestanderen gives der adgang via Mercedes me Charge – helt ukompliceret enten ved hjælp af MBUX multimediesystemet, Mercedes me app'en eller Mercedes me Charge-opladningskortet. Følg anvisningerne på den pågældende ladestation for at starte opladningen.

   

 • Hvilke fordele er der ved Mercedes me Charge?


  Med Mercedes me Charge får du glæde af maksimal anvendelseskomfort i kombination med høj fleksibilitet. Oplad ved en lang række offentlige ladestationer, hvor der altid er styr på omkostningerne. Når du har registreret dig, har du adgang til alle udbydere i Mercedes me Charge ladenettet. Mercedes me Charge overtager den centrale afregning og omkostningsoversigt for dig.


   

 • Til hvilke biler kan Mercedes me Charge benyttes?


  Mercedes me Charge kan benyttes i Mercedes-Benz EQ elbiler samt i udvalgte plug-in hybridbiler. Kontakt din lokale Mercedes forhandler for information om det aktuelle udbud.


   

 • Hvordan kan jeg gøre brug af Mercedes me Charge-tjenesten?

  Aktivér din Mercedes me-konto for at gøre brug af tjenesten. Herefter skal du vælge din bil og aktivere tjenesten Mercedes me Charge i oversigten over tjenester. Afslutningsvis indgår du en Mercedes Me Charge-ladeaftale. Herefter kan du starte opladningen af din bil via appen, MBUX multimediesystemet eller ved hjælp af Mercedes me Charge RFID-kortet direkte på ladestanderen. Se eventuelt vejledningsvideoen om registrering i din Mercedes me app eller i din bils digitale instruktionsbog.

 • Tilsluttede ladeoperatører i Danmark og medlemspriser (DC ladning DK / kWh) pr. April 2021:
  E.ON (5,88 kr.), Clever (5,33 kr.), Sperto ApS (3,68 kr. DC), Ionity (2,20 kr.), powered by E.ON Drive & Clever (HPC / 6,47 kr.).
  EVBox, has-to –be gmbh, Last mile solutions, New Motion B.V, powered by E.ON Drive & Clever. Ved AC ladning gælder andre priser.
  Alle aktuelle priser kan findes i navigationen under den respektive ladestation og ladeoperatør.
  Bemærk at medlemsperioden inkluderet fra fabrikken varierer alt efter model. Når medlemsperioden er udløbet, er det muligt at forny medlemskabet i Mercedes me Store mod betaling.

 •  Ionity er ikke inkluderet som ladeoperatør i Mercedes me Charge ved opladning af plug-in hybrider.

 •  Alle ladestationer, der er tilsluttet Mercedes me Charge, vises i navigationen. På den valgte ladestation kan du scrolle ned og få
  oplysninger om ladeoperatør, geografisk placering og afstand, antal
  ladestationer, nuværende tilgængelighed og priser.
  Mercedes me Charge har over 100.000 tilsluttede ladestationer i Europa. Det giver dig den fordel, at du aldrig skal bekymre dig om andre ladekort eller abonnementer, men altid være sikker på, at du kan oplade din elbil med Mercedes me Charge.