Er din varevogn klar til de nye miljøzoner?

Den 1. juli 2020 træder nye miljøzoneregler i kraft i en række større, danske byer.

Det indebærer, at ældre dieseldrevne varebiler, der vejer op til 3,5 tons, ikke har adgang til miljøzonerne i København/Frederiksberg, Aarhus, Aalborg og Odense, med mindre bilen har monteret et partikelfilter.

Partikelfilteret har været standard på vores vans i mange år!

Kører du i en Mercedes-Benz varevogn, er der stor sandsynlighed for, at din bil overholder kravet om anvendelse af partifilter. Dette filter blev nemlig standard i vores biler allerede tilbage i 2007.

Dette indebærer således, at har du en varevogn fra 2007 og frem, hvor der er angivet, at bilen er typegodkendt efter Euronorm 4, har din varevogn det foreskrevne partikelfilter.

De nye miljøzoneregler:

  • Trin 1: Fra 1. juli 2020: Varebiler skal være registreret den 1. januar 2007 eller senere for at have adgang til miljøzonerne.
  • Trin 2: Fra 1. juli 2022: Varebiler skal være registreret den 1. januar 2012 eller senere for at have adgang til miljøzonerne.
  • Trin 3: Fra 1. juli 2025: Varebiler skal være registreret den 1. september 2016 eller senere for at have adgang til miljøzonerne.

 

Reglerne i miljøzonerne gælder ikke for:

  • Køretøjer, der er registreret i Danmark til veterankørsel.
  • Køretøjer registreret i udlandet, som er mere end 30 år gamle.
  • Køretøjer, der benyttes af forsvaret, politiet og lignende beredskabsmyndigheder, når der er opstået et ekstraordinært behov for at anvende køretøjet inden for en miljøzone. Det er dog en forudsætning, at køretøjet ikke sædvanligvis kører i zonen.
  • Køretøjer, der benyttes af forsvaret, politiet og lignende beredskabsmyndigheder, når disse køretøjer skal anvendes i forbindelse med beredskabsøvelser inden for en miljøzone.

På grund af kompleksiteten i udstødningssystemet er det desværre ikke muligt at eftermontere et originalt Mercedes-Benz partikelfilter.

Har du spørgsmål om din Mercedes varevogn og det lovpligtige partikelfilter, er du altid meget velkommen til at kontakte dit autoriserede Mercedes-Benz værksted.

Mercerdes-Benz arbejder konsekvent på at reducere udslip og optimere bæredygtigheden i vores biler.

Derfor har vi blandt andet indført "Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure" (WLTP) som afløser for den hidtidige NEDC-procedure til måling af forbrugs- og emissionsværdier.

Den ny WLTP-cyklus er baseret på reelle, empirisk indsamlede kørselsdata fra Asien, Europa og USA og er dermed klart mere repræsentativ end NEDC. I de nyeste emissionsstandarder, Euro 6c, Euro 6d-TEMP og Euro 6d, suppleres WLTP-certificering i laboratoriet med målingen af udledningen af skadelige stoffer på vejene - "Real Driving Emissions" (RDE). Dette sikrer, at grænseværdierne for skadelige stoffer såsom kvælstofilter og partikeltal ikke kun overholdes på laboratoriet, men også i den virkelige trafik ude på vejene.

Har du spørgsmål om din Mercedes varevogn og det lovpligtige partikelfilter, er du altid meget velkommen til at kontakte dit autoriserede Mercedes-Benz værksted.

Mercedes-Benz Vans. Positiv påvirkning af miljøet.

Hvis du ikke allerede kører Mercedes, skulle du kigge dig lidt omkring her på siden. Vi har vans i alle størrelser og til alle behov - fra de helt tunge og krævende lasteopgaver til eksklusiv VIP persontransport.

100 % dedikeret til at holde din forretning kørende.

Med Sprinter går der op til 60.000 km / 2 år mellem dine servicebesøg. Og det er jo heller ikke på værkstedet, du tjener dine penge...

Lille varevogn med plads til store overraskelser.

Selv om den er lille, har Citan alt, hvad du kan ønske dig af en varevogn med Mercedes-stjernen. Book en 24 timers prøvetur og tjek den selv ud.

Perfekt kørende med Vito for 1.795 kr./md.

Bl.a. inklusiv 9-trins automatgear og adaptiv fartpilot, 7” touchskærm Bluetooth radio, multifunktionslæderrat, komfortførersæde, tyverialarm og en masse andet udstyr, som gør din arbejdsdag lidt mere behagelig.

Sprinter Tourer. Rummelig, komfortabel og sikker.

Sprinter Tourer er så alsidig, at ingen transportopgaver er for vanskelige, og den ser så godt ud, at den vækker opsigt i bybilledet.

100 % elektrisk. 100 % Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz eVito kører op til 150 km på en enkelt opladning og har samme store lastekapacitet og samme komfort som vores øvrige Vitoer.

Lorem Ipsum