Citan kassevogn. Byens helt.

Skræddersyet til den daglige bytrafik.

Citan tager alle udfordringerne op.

Citan er robust, fleksibel - og ikke mindst en økonomisk gevinst på grund af den store driftssikkerhed og de effektive motorer med BlueEFFICIENCY teknologi 1 og et forbrug fra 23 km/l2.

For at du skal kunne nå frem til dine destinationer uden problemer, har vi givet din Citan ADAPTIVE ESP® med nyttige ekstrafunktioner samt stærke bremser med på vejen. Komforten fejler heller ikke noget, takket være behagelige sæder, enkel betjening og fint tilpasset undervogn med enkelthjulsophæng. Ved af- og pålæsning vil du blive imponeret over de rummelige lastrumsforhold, der med de store døre og lave lastkanter giver stor fleksibilitet.

Citan har alt, hvad du kan ønske dig af en varevogn med Mercedes-stjernen. Book en prøvetur og tjek selv.

1

BlueEFFICIENCY-pakken hører til standardudstyret for alle motortyper og længder med undtagelse af dobbeltkoblingsgearkassen 6G-DCT.

2

Citan kassevognen 108 CDI med BlueEFFICIENCY-pakke ifm. 5-trins manuel gearkasse og erhvervskøretøjsindregistrering (N1). Brændstofforbrug ved bykørsel/landevejskørsel/blandet kørsel: 20-21/23-24/21-23 km/l; CO2-emission ved blandet kørsel: 119–112 g/km [*]. De faktiske forbrugsværdier afhænger blandt andet af køretøjets vægt og af det valgte udstyr.

Highlights.

  1. Komfort
  2. Køreglæde
  3. Økonomi
  4. Fleksibilitet
  5. Bagagerum
  6. Sikkerhed
Citan går ikke på kompromis med komforten.

Citan forbinder det behagelige med det nyttige. Funktionalitet og komfort følges ad, lige fra den behageligt høje sædeposition under kørslen til de lave dør- og ladkanter, der letter lastearbejdet.

Det komfortable førersæde med sidestøtte er åndbart, slidstærkt og kan indstilles manuelt lige som rattet, der kan indstilles i højden. Alle betjeningselementer er nemme at komme til og lette at betjene. Det let læselige kombiinstrument giver interiøret et yderligere løft, og også varme- og ventilationssystemet samt det praktiske opbevaringskoncept bidrager til et behageligt arbejdsmiljø.

 

Citan kassevogn. Arbejdsglæde og køreglæde.

I byens trange gader nyder du godt af Citans manøvredygtighed, og på landevejene og motorvejen kan du glæde dig over dens kraftfulde kørsel.

Den innovative BlueEFFICIENCY-teknologi1 nedsætter brændstofforbruget og er således med til at øge lønsomheden i din virksomhed. Afhængigt af motortypen sørger en 5- eller 6-trins manuel gearkasse for effektiv fremdrift, mens dobbeltkoblingsgearkassen 6G-DCT2, som fås som ekstraudstyr, forener den manuelle gearkasses kørselsdynamiske fordele med komforten af en automatgearkasse.

Alle tekniske komponenter er nøjagtigt afstemt efter hinanden - fra servostyringen over undervognens fjederstøddæmper-konstruktion med enkelthjulsophæng til de stærke bremser. Du kan slappe af og nyde manøvredygtigheden i din Citan.

Citan kassevogn betaler sig. På kort og på lang sigt.

For Mercedes-Benz er det en forpligtigelse at levere ansvarlig og bæredygtig mobilitet - naturligvis også når det gælder Citan. Netop ved bykørsel realiserer Citan disse krav på forbilledlig vis. Moderne motorer og den innovative BlueEFFICIENCY teknologi1 holder CO2-emissionen og forbruget på et lavt niveau - fra 23 km/l!

Også økonomisk er Citan en gevinst. På den ene side med sit attraktive prisniveau, på den anden med de lave driftsomkostninger, som skyldes det effektive brændstofforbrug og vedligeholdelsesintervaller på op til 40.000 km.

Det er lige så vigtigt for Mercedes-Benz som for dig, at din Citan er mest muligt på farten. Det understreger vi med den livsvarige mobilitetsgaranti Mercedes-Benz MobiloVan3.  

Citan kassevogn er klar til at møde enhver udfordring.

Citan mestrer hverdagen med imponerende fleksibilitet. Ganske vist kan den ikke gøre arbejdet for dig, men den kan – uanset din branche – gøre dit arbejde meget lettere.

Citans intelligente lastrumskoncept og lave ladkanter bliver du hurtigt afhængig af, for let på- og aflæsning er i lige så høj grad en af dens styrker som dens store transportkapacitet, hvor op til to skydedøre og to-fløjede bagdøre med en åbningsvinkel på op til 180° giver fremragende adgang.

Vælg din Citan i kompakt, lang eller ekstra lang.

Citan kassevogn udmærker sig ved sine  mange, fleksible anvendelsesmuligheder, og du kan vælge mellem de tre opbygningsvarianter kompakt, lang og ekstra lang.

Den maksimale lastrumslængde på 2.137 mm for den ekstra lange variant kan efter ønske forlænges op til 2.937 mm ved at klappe passagersædet ned. Kombineret med en lastrumshøjde på 1.258 mm giver Citan kassevognen dig en lastrumsvolumen på op til 3,8 m3.

Med den maksimale last på 768 kg kan den også læsses med tunge laster, og i det hele taget kan du med det store sortiment af ekstraudstyr tilpasse din Citan nøjagtigt til dine behov.

En af de helt store, hvad sikkerhed angår.

Også med hensyn til sikkerheden ligger Citan i forreste række. Med ADAPTIVE ESP®, bremseassistent og antiblokeringssystemet ABS samt stærke bremser imponerer den med korte bremselængder – også på våde veje. Undervognen med enkelthjulsophæng holder altid kontakten med vejbanen, og skal du ud i sne, sjap eller sand, kan du slukke for antispinreguleringen ASR.

Citans trepunktssikkerhedsseler med selestrammer og selekraftbegrænser, der kan justeres i højden, tilbyder fremragende støtte, og i forbindelse med en nødopbremsning aktiveres havariblinksystemet automatisk.

Som standard er Citan desuden udstyret med førerairbag, dagskørelys og igangsætningshjælp på stigninger. Passagerairbaggen og brystkasseairbaggene4, som fås som ekstraudstyr, kan yderligere reducere risikoen for personskader i tilfælde af en ulykke. Derudover fås ekstraudstyr i form af hjælpesystemer såsom lys- og regnsensor, dæktryksovervågning og et bakkamera, der viser området bag ved køretøjet i bakspejlet.

Tilmed kan du med indbruds- og tyverialarmen (ekstraudstyr) være sikker på, at din Citan ikke falder i de forkerte hænder.

1

BlueEFFICIENCY-pakken hører til standardudstyret for alle motortyper og længder med undtagelse af dobbeltkoblingsgearkassen 6G-DCT.

2

Dobbeltkoblingsgearkasse 6G-DCT fås som ekstraudstyr til Citan 112 [Citan kassevogn 112 uden BlueEFFICIENCY-pakke ifm. 6G-DCT og erhvervskøretøjsindregistrering (N1). Brændstofforbrug ved bykørsel/landevejskørsel/blandet kørsel: 12,3-12,6/17,8-18,1/15,3-15,6 km/l; CO2-emission ved blandet kørsel: 147–144 g/km] [*]. De faktiske forbrugsværdier afhænger blandt andet af køretøjets vægt og af det valgte udstyr. Fås ikke for Citan Mixto.

3

Op til maks. 30 år ved regelmæssig service hos et autoriseret Mercedes-Benz serviceværksted.

4

Fås til forsædepassageren kun ifm. brystkasseairbags til føreren og forsædepassageren.

Lille varevogn. Store variationsmuligheder.

Køretøjets længde
Kompakt
Lang
Ekstra lang
Maks. lastrumslængde
Lastrumsareal
Lastrumsvolumen
Maks. last
1.369 mm
TBD
2,4 m³
460 kilo
1.753 mm
TBD
3,1 m³
735 kilo
2.137 mm
TBD
3,8 m³
770 kilo

Byens mobile pladsmirakel.

Rummelig kassevogn med 3 opbygningslængder.

I alle 3 opbygningslængder får du med Citan kassevogn rigeligt med lastrum og høj fleksibilitet, f.eks. med stigelemmen som ekstraudstyr. Alt efter variant er der plads til op til 3 personer i førerhuset.

Kassevognens vigtigste fordele:

  • Rig på varianter med de 3 opbygningslængder kompakt, lang og ekstra lang til forskellige lastrumsbehov.
  • Stor lastrumsvolumen med op til 3,8 m³ i den ekstra lange variant, lastrum til en europalle1 på langs eller tværs ved opbygningen kompakt, 2 europaller på tværs ved opbygningerne lang og ekstra lang.
  • Plads til op til 3 personer i førerhuset med 2-personers-passagersædebænken, som fås som ekstraudstyr.
  • Høj fleksibilitet ved lastning – også ved store genstande – ved hjælp af mange ekstraudstyrsmuligheder som stigelemmen eller det nedfoldelige passagersæde.
1

I fm. den optionale kabinebeklædning i kvalitetsudførelsen er afstanden mellem hjulkasserne ikke længere bred nok til en europalle.

Klar til enhver udfordring.

Citan mestrer hverdagen med imponerende fleksibilitet. Ganske vist kan den ikke gøre arbejdet for dig, men den kan – uanset din branche – gøre dit arbejde meget lettere.

Citans intelligente lastrumskoncept og lave ladkanter bliver du hurtigt afhængig af, for let på- og aflæsning er i lige så høj grad en af dens styrker som dens store transportkapacitet, hvor op til to skydedøre og to-fløjede bagdøre med en åbningsvinkel på op til 180° giver fremragende adgang.

Citan kassevogn, beklædning skillevæg

Skillevæg med beklædning af nålefilt.

 

Citan kassevogn, skillevæg gennemgående med 1 vindue

Gennemgående skillevæg med vindue.

Citan kassevogn, lastbeskyttelsesgitter sammenklappeligt, passagerside

Sammenklappeligt beskyttelsesgitter.

Citan kassevogn, stigelem

Stigelem.

Citan kassevogn, bagklap

Bagklap.

Citan kassevogn, trægulv

Trægulv.

Helt klart en Mercedes-Benz Van. Helt klart!

Lille varebil med stor udstråling.

Med det attraktive design, der er så typisk for Mercedes-Benz Vans, og den tilsvarende høje brugsværdi overfører Citan let og ubesværet det positive image fra de andre Mercedes van-typeserier til small van-segmentet.

Det mest iøjnefaldende ved Citans unikke design er den gennemgående høje præcision: Sammenføjningerne og overfladeforskydningerne er præcist formede og ligefrem emmer af høj kvalitet.

De 4 uni-lakeringer og de 6 metallic-lakeringer, der fås som ekstraudstyr, fremhæver det velplejede ydre. Med offroad-, krom- og lakekstraudstyrspakkerne får Citan et yderligere optisk løft.

* De oplyste værdier er beregnet i overensstemmelse med den foreskrevne målemetode. Det drejer sig om de "målte NEDC-CO2-værdier" iht. art. 2 nr. 2 gennemførelsesforordning (EU) 2017/1152. Brændstofforbrugsværdierne er beregnet på grundlag af disse værdier. På grund af ændringer i lovgivningen vedrørende de retningsgivende kontrolmetoder kan der være angivet højere værdier i overensstemmelsesattesten, som er bestemmende for køretøjets indregistrering og evt. vægtafgift. Angivelserne er ikke baseret på et enkelt køretøj og indgår ikke i produktomfanget, men er udelukkende beregnet til sammenligning mellem de forskellige biltyper.

Yderligere oplysninger om det officielle brændstofforbrug og de officielle specifikke CO2-emissionsværdier for nye personbiler finder du i "Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen" (vejledning om brændstofforbrug, CO2-emission og strømforbrug for nye personbiler), der fås gratis på alle salgssteder samt hos "DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH" (www.dat.de).