Spørgsmål og svar.

Generelle spørgsmål.

Spørgsmål og svar.

Generelle spørgsmål.

  Mercedes me Adapter er kombineret hardware og software. Hardwaren, Mercedes me Adapter, sættes ind i et diagnosestik (en såkaldt „OBD2-bøsning“) i bilen og forbindes derefter med smartphonen ved hjælp af Bluetooth®. I den forbindelse kan der udlæses forskellige informationer fra bilen. Via Mercedes me Adapter App får man adgang til forskellige sikkerheds-, service- og mobilitetsfunktioner på grundlag af de udlæste data.

  Appen kan downloades gratis i App Store fra Apple og i Google Play Store.

  Brugen af Mercedes me Adapter er gratis. Ved opkald fra appen gælder de øvrige betingelser for opkald til fastnet eller mobilnet. Alt efter mobilaftalen kan der opstå omkostninger i forbindelse med download og dataoverførsel.

  Ved hjælp af vores kompatibilitetstjek kan du kontrollere, om det er muligt at eftermontere en Mercedes me Adapter i din bil.

  Mercedes me Adapter er tilgængelig i følgende lande:

  Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Holland, Irland, Italien, Luxembourg, Norge, Polen, Portugal, Schweiz, Slovakiet, Spanien, Storbritannien og Nordirland, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Østrig

  Forudsætningerne for at bruge Mercedes me Adapter er følgende:

  • Smartphone (iPhone eller Android smartphone)
  • En Mercedes-Benz bil fra de kompatible typeserier
  • Mercedes me Adapter App (kan downloades gratis i Apple App Store eller hos Google Play)
  • En Mercedes me brugerkonto (registrering på www.mercedes.me) med accepterede brugsbetingelser
  • Mercedes me Adapter (fås kun hos din Mercedes-Benz forhandler)
  • Aktivering af Mercedes me Adapter tjenester udført af Mercedes-Benz forhandleren efter personlig forevisning af gyldig dokumentation og registreringsattest.

  Følgende data overføres til systemerne hos Daimler: Bilens stelnummer, kilometerstand, tankniveau, resterende driftstid, resterende antal km, værksteds- og servicekode, tændingsstatus og eventuelt styreenhedsversionsnummer. Overførslen af disse data er nødvendig for at kunne oplyse den aktuelle bilstatus til dig og dine medbrugere samt for at kunne sende passende servicetilbud til dig. Daimler AG opretter ikke nogen bevægelsesprofiler på baggrund af de overførte data. Geografiske positionsdata (hvis tilgængelige) overføres kun, hvis du i tilfælde af en ulykke eller punktering ringer til kundesupporten. Personlige data såsom køreturs- og tankliste gemmes kun på din smartphone og videresendes ikke til Daimler-systemerne.

  De data, som udlæses fra din bil via Mercedes me Adapter, eller information, som du har gemt, synkroniseres ikke med Mercedes me Portal. Dataene kan du se i Mercedes me Adapter appen.

  En Mercedes me Adapter kan anvendes i flere kompatible biler. Det er dog en forudsætning, at din Mercedes-Benz forhandler har tilknyttet bilen til din Mercedes me brugerkonto. Ibrugtagningen skal gentages, når Mercedes me Adapter tilsluttes i en anden bil.

  Ja, du kan anvende din Mercedes me brugerkonto til din Mercedes me Adapter.

  Allerede under udviklingen af netværkstjenesterne har vi haft fokus på databeskyttelse, og lige fra starten har vi udviklet vores systemer og tjenester på en sådan måde, at der tages fuld højde for databeskyttelsen.

  Fremtidens bil udvikler sig mere og mere i retning af blive en digital ledsager, og det betyder samtidig, at den ikke blot skal være trafik- og driftssikker, men også datasikker.

  Daimler AG opretter ingen bevægelsesprofiler i forbindelse med Mercedes me tjenester. Vi overholdes alle gældende lovbestemmelser om databeskyttelse, og selv statslige myndigheders adgang er kun mulig inden for lovgivningens rammer.

  Derudover er behandlingen af persondata hos Daimler reguleret i en "Koncernretningslinje vedrørende databeskyttelse for kunde- og partnerdata", som er baseret på globalt accepterede grundprincipper og sikrer en ensartet og globalt gyldig databeskyttelses- og datasikkerhedsstandard.

  Inden for rammerne af Mercedes me tjenester registreres persondata, og der genereres også persondata. Dette sker på grundlag af aftalemæssige bestemmelser eller accept fra kunden. De registrerede data gemmes i krypteret form. Desuden kan kunden til enhver tid deaktivere sine Mercedes me Adapter tjenester.

  Vi anvender tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte brugernes data mod manipulation, tab, ødelæggelse og uberettigede personers adgang. Sikkerhedsforanstaltningerne forbedres løbende i overensstemmelse med den teknologiske udvikling.

  Mercedes me Adapter er en tilbehørsdel, som er kontrolleret og godkendt af Daimler (bl.a. i kollisionstests og for elektromagnetisk kompatibilitet). Den tilbyder den højeste sikkerhedsstandard i forhold til konkurrerende produkter. Derved er skader på bilen og garantitab ved anvendelsen af adapteren udelukket.
  Med Mercedes me Adapter er der mulighed for at netværksforbindelse adskillige typeserier fra 2002 og frem med Mercedes me. Med Mercedes me Adapter er lige præcis dette nu også muligt for biler, som endnu ikke er udstyret med netværksintegration fra fabrikken.
  Du kan kun rekvirere Mercedes me Adapter hos din Mercedes-Benz forhandler – den tilhørende app kan downloades gratis via Apple App Store og Google Play. Desuden udvides adapterens funktioner og serviceydelser konstant og tilpasses efter ønskerne til og behovene for en moderne, netværksintegreret køreoplevelse.

Spørgsmål om Mercedes me Adapter appen.

Spørgsmål om Mercedes me Adapter appen.

  Appen kan downloades gratis i App Store fra Apple og i Google Play.

  Appen er tilgængelig til følgende smartphones:

  • Apple: iPhone 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus; styresystem fra version iOS 8.4
  • Android: Styresystem fra version 4.4.2

  Smartphones med Root-adgang eller Jailbreak understøttes af sikkerhedsmæssige årsager ikke.

  Efter installation af Mercedes me Adapter App kan du allerede benytte et par begrænsede funktioner. For at kunne benytte alle funktioner i appen, skal du købe en adapter, og tage denne i brug. Få nærmere oplysninger hos din Mercedes-Benz forhandler.

  Ved hver afsluttet køretur sendes en datapakke til systemerne hos Daimler. Størrelsen af denne datapakke er meget begrænset. I alt udgør datamængden således maks. nogle få MB pr. måned.

  Sørg først for, at Bluetooth®-parringen med Mercedes me Adapter er korrekt gennemført, og at din smartphone er forbundet med adapter MB-xxxx. Til det formål skal Bluetooth®-funktionen i din smartphone være aktiveret. Mercedes me Adapter skal befinde sig inden for rækkevidde. Derudover kræves en internetforbindelse for at tage systemet i brug. Hvis du alligevel oplever problemer med ibrugtagningen af appen, bedes du henvende dig til kundesupporten.

  Hvis Mercedes me Adapter er blevet afbrudt, er det nødvendigt at gennemføre en ibrugtagning igen. Hvis du har afinstalleret appen, eller hvis du nu anvender den på en anden smartphone, er det ligeledes nødvendigt at gennemføre ibrugtagningen igen.

  Hvis én eller flere køreture ikke kan sammenlægges, kan grunden være, at der er huller mellem disse køreture. Kun hvis den samlede kilometerstand ved afslutningen af en registreret køretur svarer til den samlede kilometerstand ved opstarten af den efterfølgende køretur, kan disse to køreture sammenlægges. Desuden kan private og arbejdsmæssige køreture ikke kombineres.

  Nej, sammenlagte køreture kan ikke længere opdeles i separate køreture igen.

  Den CSV-fil, der kan eksporteres under funktionen "Mine køreture", kan være ufuldstændig, hvorfor den ikke udgør en juridisk gyldig kørebog. Tabellen kan dog anvendes som grundlag for en kørebog.

  Kontrollér først app-indstillingerne. Her kan du definere, om og for hvilke funktioner appen skal bestemme din lokalitet. Hvad angår funktionerne "Parkér og find", "Optankning" og "Mine køreture" bør registrering af den geografiske position være aktiveret. Den geografiske positionsbestemmelse i smartphonen kan fortsat være deaktiveret generelt eller kun for denne app.

  Endnu en mulig årsag til de manglende visninger: I forbindelse med køreturens start eller afslutning har du opholdt dig et sted, hvor det ikke er muligt at fastslå den geografiske position. Eksempelvis i en underjordisk garage.

  Hvis man kører i bilen uden tilsluttet Mercedes me Adapter, eller der ikke er nogen forbindelse til smartphonen, fx hvis Bluetooth® er deaktiveret, registreres der ingen køreture. Det kan medføre at listen over registrerede køreture bliver ufuldstændig.

  Så snart tankniveauet i bilen har nået reserveområdet, kan der ikke længere beregnes et præcist tankniveau. Derfor er det i dette tilfælde nødvendigt at indtaste den mængde, man har tanket, manuelt.

  I forbindelse med optankninger, som man har oprettet manuelt, vises den indtastede placering ikke på kortet, da der ud over adresser også kan foretages andre indtastninger i placeringsfeltet. Dér kan du fx også indtaste "På vej til arbejde".

  Mercedes me Adapter App er den eneste app, som kan anvendes sammen med Mercedes me Adapter. Andre apps fra Mercedes me vedrører de allerede netværksforbundne biler, og disse apps er ikke kompatible med adapteren. Funktionsomfanget for disse apps er grundlæggende identisk (eksempelvis i forbindelse med visning af bildata eller funktionen til at finde den parkede bil igen). Dog omfatter Mercedes me Adapter App også funktionerne "Mine køreture" (automatisk liste over køreture) og "Optankning" (automatisk optankningsliste). Nogle funktioner i andre apps fra Mercedes me såsom åbning/lukning af dørene via appen er ikke tilgængelige i Mercedes me Adapter App. Den generelle forskel mellem Mercedes me Adapter og de netværksforbundne Mercedes me connect biler består i, at adapteren kommunikerer med smartphonen via Bluetooth® og ikke benytter eget SIM-kort. Hvis bilens tænding er afbrudt, er adapteren ikke aktiv, og dermed er der ikke mulighed for at anvende fjernbetjente tjenester såsom åbning og lukning af dørene eller programmering af parkeringsvarmen.

  Adapteren kan anvendes uden begrænsninger i forbindelse med udlandsrejser, når dataroaming er aktiveret, hvilket betyder, at der kan ske opkrævning af de normale gebyrer for dataroaming. Adapteren kan dog også anvendes uden internetforbindelse. I den forbindelse kan der dog forekomme begrænsninger, fx kan GPS-koordinater ikke oversættes til adressedata.

  Hvad angår iPhones vises denne meddelelse hver gang, en Bluetooth-enhed ønsker at kommunikere med smartphonen (håndfrie betjeningssystemer udgør en undtagelse). Hvis appen allerede er aktiv på telefonen (i for- eller baggrunden), etablerer adapteren også en forbindelse i de tilfælde, hvor denne meddelelse ikke blev bekræftet. Hvis appen blev afsluttet tidligere i aktiv tilstand (fx ved en „swipe væk-bevægelse“), eller telefonen er blevet genstartet, skal denne forespørgsel bekræftes, så appen kan kaldes op, og kommunikationen med adapteren kan etableres. Dette er påkrævet med henblik på regelmæssig registrering af køreture.

  Med henblik på at kunne registrere præferencer og videreudvikle appen, vurderer vi brugsdata fra appen (idet vi anvender Adobe Marketing Cloud). Således kan appen afstemmes målrettet i forhold til brugernes behov, hvorved tilbuddet kan forbedres. Hvis informationer om brugen af appen ikke skal gemmes og vurderes, kan denne funktion altid deaktiveres og aktiveres igen under app-indstillinger > Registrering af brugsdata.

Spørgsmål til Mercedes me Adapter.

Spørgsmål til Mercedes me Adapter.

Spørgsmål til medbenyttelse af Mercedes me Adapter.

Spørgsmål til medbenyttelse af Mercedes me Adapter.

  Som primær bruger af en bil med Mercedes me Adapter kan du invitere andre personer til at blive medbrugere af denne bil via medbrugeradministrationen. Fremgangsmåde:

  Gå til Mercedes me Portal, klik på "Dine biler", og vælg den pågældende bil. Klik nu på punktet "Administrér medbrugere" under afsnittet "Mercedes me connect". Via funktionen 'Invitér medbrugere' kan du sende en indbydelse ved at indtaste en e-mailadresse. Derefter modtager du og de inviterede personer information via e-mail. Den inviterede medbruger kan acceptere indbydelsen ved at følge det tilsvarende link i e-mailen.

  Nu skal medbrugeren gennemføre en ny ibrugtagning af adapteren med sin smartphone. I den forbindelse skal adapteren trækkes ud og sættes i igen. Derefter kan adapteren tages i brug i Mercedes me Adapter App med funktionen 'Tilføj ny bil' .

  Når medbrugeren har udført disse trin, kan han ligeledes benytte Mercedes me Adapter med sin bil.

  Det er kun den primære bruger, der kan invitere medbrugere.

  Den primære bruger skal invitere medbrugeren. Den inviterede medbruger skal acceptere invitationen via linket i sin e-mail. Medbrugeren skal ligeledes oprette en Mercedes me brugerkonto, ligesom han skal downloade Mercedes me Adapter App fra App Store eller via Google Play. Det er tilstrækkeligt med en Mercedes me Adapter pr. bil til flere brugere.

  For at kunne bruge adapteren skal medbrugeren ligeledes tage denne i brug. I den forbindelse skal Mercedes me Adapter tages ud og sættes i igen for at kunne koble medbrugerens smartphone sammen med adapteren. Derefter kan bilen tilføjes i appen under "Tilføj ny bil".

  Medbrugeren kan benytte Mercedes me Adapter App i fuldt omfang. Hans personlige data (fx liste over køreture) gemmes kun på hans smartphone og kan ikke overføres. Modtagelse af servicetilbud er forbeholdt den primære bruger. Dette gælder også invitation af yderligere medbrugere samt aktivering/deaktivering af tjenesten.

  Ved afslutning af køreturen gemmes de bilværdier, der vises på "Min bil"-siden, i backend og udveksles mellem brugerne.

  Indholdet af "Parkér & find", "Optankning" og "Mine køreture" synkroniseres ikke. Især de beregnede lokalitetsdata forbliver kun lokalt på den smartphone, som de er registreret på.

Sikkerhedsoplysninger.

Sikkerhedsoplysninger.

  Ved tilslutning af Mercedes me Adapter til diagnoseforbindelsen er det grundlæggende sikret, at

  • der ikke opstår funktionsbegrænsninger for bilsystemer
  • startbatteriet ikke kan aflades
  • der ikke kan ske nulstilling af nogen form for informationer vedrørende udstødningsovervågning

  Mercedes me Adapter må kun anvendes i biler, som er godkendt af Mercedes-Benz, med de kompatible smartphones samt driftssystemer. (Disse finder du under 'Forudsætninger for brug & Tilgængelighed for tjenesterne'.)

  Mercedes me Adapter er udviklet til permanent brug i det pågældende diagnosestik og bør blive siddende dér.

  Vær opmærksom på det gyldige retsgrundlag for brug af smartphones i bilen under kørslen i dit land.

  Ombygning eller ændring af Mercedes me Adapter påvirker produktionssikkerheden og kan have konsekvenser for din bil. Vigtigt: Fare for personskade!

  Åbn aldrig selv Mercedes me Adapter. Gennemfør aldrig selv reparationer!

  Håndtér Mercedes me Adapter med omhu. Den kan blive beskadiget ved stød, slag eller fald fra selv lav højde.

  Undgå, at Mercedes me Adapter bliver fugtig, og beskyt den mod ekstrem varme.

  Dyp aldrig Mercedes me Adapter ned i vand eller andre væsker. Ved rengøring skal du bruge en klud, som er fugtet med en smule vand. Benyt aldrig aggressive pudsemidler (eddike, citronrens, skuremidler, kalk- eller neglelakfjerner, multirensemidler, neutralt rensemiddel, sprit, olieholdige naturrensemidler og lignende midler) eller ru børster/svampe samt lignende hjælpemidler til rengøring.

  Opbevar din Mercedes me Adapter og tilhørende tilbehør utilgængeligt for børn. Hvis en person kommer til at sluge smådele, skal man straks få lægehjælp. Der er fare for personskade eller sågar livefare!

  Hvis smartphonen bliver ekstremt varm, bør du altid kontrollere, om den er funktionsdygtig. Hvis problemerne fortsætter, må du ikke længere aktivere appen på din smartphone. Henvend dig til din smartphone-forhandler.

  Opbevar, placér eller fastgør smartphonen sikkert før hver køretur. Her skal man særligt være opmærksom på, at der ved en pludselig deceleration (bremseaktivitet) kan opstå alvorlige risici for samt kvæstelser og beskadigelser af personer i bilen samt andre trafikanter på grund af genstande, som ikke er fastgjort - fx smartphones.

  Personer med høreapparat eller andre apparater med betegnelsen BAHA® („Bone Anchored Hearing Aid”) eller med „delvist implanterede“ eller „fuldt implanterede“ høreapparater kan blive udsat for forstærket støj i forbindelse med fejl. Kontakt producenten af høreapparatet for at diskutere alternativer.

  Personer med medicinske apparater såsom pacemaker eller defibrillator: Når du bruger Mercedes me Adapter, er der etableret en radioforbindelse mellem din smartphone og adapteren. Den elektromagnetiske stråling kan påvirke funktionen for et medicinsk apparat. Der er livsfare! Får du tager Mercedes me Adapter i brug, skal du altid indhente information om eventuelle virkninger af emissionen fra Mercedes me Adapter hos din læge eller producenten af det medicinske udstyr.

  På tankstationer må der ikke anvendes mobiltelefon. Der er fare for eksplosion, da batteriet kan springe ud af mobiltelefonen, hvis den falder på jorden, hvorved benzindampe kan blive antændt af de gnister, der dannes. Mercedes me Adapter må ikke fjernes eller isættes i optankningsområder.

  Undlad enhver form for Software Re-Engineering eller Logging/Decompiling samt enhver form for kodemanipulation hvad angår Mercedes me Adapter og appen. Fare for personskade!

  Smartphones med Jailbreak (ikke godkendt ophævelse af de brugerbegrænsninger for de mobile driftssystemer, som gælder fra smartphone-producentens side) understøttes ikke og er generelt ikke omfattet af brugen.

  Der tages forbehold for tekniske ændringer og fejl samt afvigelser!

Gratis og open source software.

Gratis og open source software.

  1. AES256 Byte-oriented AES-256 implementation. All lookup tables replaced with 'on the fly' calculations. Copyright © 2007-2011 Ilya O. Levin, http://www.literatecode.com Other contributors: Hal Finney Permission to use, copy, modify, and distribute this software for any purpose with or without fee is hereby granted, provided that the above copyright notice and this permission notice appear in all copies. THE SOFTWARE IS PROVIDED 'AS IS' AND THE AUTHOR DISCLAIMS ALL WARRANTIES WITH REGARD TO THIS SOFTWARE INCLUDING ALL IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY AND FITNESS. IN NO EVENT SHALL THE AUTHOR BE LIABLE FOR ANY SPECIAL, DIRECT, INDIRECT, OR CONSEQUENTIAL DAMAGES OR ANY DAMAGES WHATSOEVER RESULTING FROM LOSS OF USE, DATA OR PROFITS, WHETHER IN AN ACTION OF CONTRACT, NEGLIGENCE OR OTHER TORTIOUS ACTION, ARISING OUT OF OR IN CONNECTION WITH THE USE OR PERFORMANCE OF THIS SOFTWARE.
  2. Base64 Copyright © Trantor Standard Systems Inc., 2001 The MIT License Permission is hereby granted, free of charge, to any person obtaining a copy of this software and associated documentation files (the 'Software'), to deal in the Software without restriction, including without limitation the rights to use, copy, modify, merge, publish, distribute, sublicense, and/or sell copies of the Software, and to permit persons to whom the Software is furnished to do so, subject to the following conditions: The above copyright notice and this permission notice shall be included in all copies or substantial portions of the Software. THE SOFTWARE IS PROVIDED 'AS IS', WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EXPRESS OR IMPLIED, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO THE WARRANTIES OF MERCHANTABILITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE AND NONINFRINGEMENT. IN NO EVENT SHALL THE AUTHORS OR COPYRIGHT HOLDERS BE LIABLE FOR ANY CLAIM, DAMAGES OR OTHER LIABILITY, WHETHER IN AN ACTION OF CONTRACT, TORT OR OTHERWISE, ARISING FROM, OUT OF OR IN CONNECTION WITH THE SOFTWARE OR THE USE OR OTHER DEALINGS IN THE SOFTWARE.
  3. CPU-test til PIC 33FJ128GP804 fra Microchip Copyright © 2011 Microchip Technology Inc. and Microchip Technology (Barbados) II Inc. All rights reserved. Microchip Technology Inc. Software License Agreement MICROCHIP IS WILLING TO LICENSE THE ACCOMPANYING SOFTWARE AND DOCUMENTATION TO YOU ONLY ON THE CONDITION THAT YOU ACCEPT ALL OF THE FOLLOWING TERMS. TO ACCEPT THE TERMS OF THIS LICENSE, CLICK 'I ACCEPT' AND PROCEED WITH THE DOWNLOAD OR INSTALL. IF YOU DO NOT ACCEPT THESE LICENSE TERMS, CLICK 'I DO NOT ACCEPT,' AND DO NOT DOWNLOAD OR INSTALL THIS SOFTWARE. NON-EXCLUSIVE SOFTWARE LICENSE AGREEMENT This Non-exclusive Software License Agreement ('Agreement') is a contract between you, your heirs, successors and assigns ('Licensee') and Microchip Technology Incorporated, a Delaware corporation, with a principal place of business at 2355 W. Chandler Blvd., Chandler, AZ 85224-6199, and its subsidiary, Microchip Technology (Barbados) II Incorporated (collectively, 'Microchip') for the accompanying Microchip software including, but not limited to, '16-bit CPU Self-Test Library', and/or any PC programs, and any updates thereto (collectively, the 'Software'), and accompanying documentation, including images and any other graphic resources provided by Microchip ('Documentation').

  1. Definitions. As used in this Agreement, the following capitalized terms will have the meanings defined below:

  • a. 'Microchip Products' means Microchip digital signal controllers.
  • b. 'Licensee Products' means Licensee products that use or incorporate Microchip Products.
  • c. 'Object Code' means the Software computer programming code that is in binary form (including related documentation, if any), and error corrections, improvements, modifications, and updates.
  • d. 'Source Code' means the Software computer programming code that may be printed out or displayed in human readable form (including related programmer comments and documentation, if any), and error corrections, improvements, modifications, and updates.
  • e. 'Third Party' means Licensee’s agents, representatives, consultants, clients, customers, or contract manufacturers.
  • f. 'Third Party Products' means Third Party products that use or incorporate Microchip Products.

  2. Software License Grant. Subject to the terms of this Agreement, Microchip grants strictly to Licensee a non-exclusive, non-transferable, worldwide license to: a. use the Software in connection with Licensee Products and/or Third Party Products; b. if Source Code is provided, modify the Software, provided that no Open Source Components (defined in Section 5 below) are incorporated into such Software in such a way that would affect Microchip’s right to distribute the Software with the limitations set forth herein and provided that Licensee clearly notifies Third Parties regarding such modifications; c. distribute the Software to Third Parties for use in Third Party Products, so long as such Third Party agrees to be bound by this Agreement (in writing or by 'click to accept') and this Agreement accompanies such distribution; and d. sublicense to a Third Party to use the Software, so long as such Third Party agrees to be bound by this Agreement (in writing or by 'click to accept').

  3. Documentation License Grant. Microchip grants strictly to Licensee a non-exclusive, non-transferable, worldwide license to use the Documentation in support of Licensee's authorized use of the Software

  4. Third Party Requirements. Licensee acknowledges that it is Licensee’s responsibility to comply with any third party license terms or requirements applicable to the use of such third party software, specifications, systems, or tools. Microchip is not responsible and will not be held responsible in any manner for Licensee’s failure to comply with such applicable terms or requirements.

  5. Open Source Components. Notwithstanding the license grant in Section 1 above, Licensee further acknowledges that certain components of the Software may be covered by so-called 'open source' software licenses ('Open Source Components'). Open Source Components means any software licenses approved as open source licenses by the Open Source Initiative or any substantially similar licenses, including without limitation any license that, as a condition of distribution of the software licensed under such license, requires that the distributor make the software available in source code format. To the extent required by the licenses covering Open Source Components, the terms of such license will apply in lieu of the terms of this Agreement. To the extent the terms of the licenses applicable to Open Source Components prohibit any of the restrictions in this Agreement with respect to such Open Source Components, such restrictions will not apply to such Open Source Component.

  6. Licensee Obligations. Licensee will not: (i) engage in unauthorized use, modification, disclosure or distribution of Software or Documentation, or its derivatives; (ii) use all or any portion of the Software, Documentation, or its derivatives except in conjunction with Microchip Products or Third Party Products; or (iii) reverse engineer (by disassembly, decompilation or otherwise) Software or any portion thereof. Licensee may not remove or alter any Microchip copyright or other proprietary rights notice posted in any portion of the Software or Documentation. Licensee will defend, indemnify and hold Microchip and its subsidiaries harmless from and against any and all claims, costs, damages, expenses (including reasonable attorney's fees), liabilities, and losses, including without limitation product liability claims, directly or indirectly arising from or related to the use, modification, disclosure or distribution of the Software, Documentation, or any intellectual property rights related thereto; (ii) the use, sale and distribution of Licensee Products or Third Party Products; and (iii) breach of this Agreement.

  7. Confidentiality. Licensee agrees that the Software (including but not limited to the Source Code, Object Code and library files) and its derivatives, Documentation and underlying inventions, algorithms, know-how and ideas relating to the Software and the Documentation are proprietary information belonging to Microchip and its licensors ('Proprietary Information'). Except as expressly and unambiguously allowed herein, Licensee will hold in confidence and not use or disclose any Proprietary Information and will similarly bind its employees and Third Party(ies) in writing. Proprietary Information will not include information that: (i) is in or enters the public domain without breach of this Agreement and through no fault of the receiving party; (ii) the receiving party was legally in possession of prior to receiving it; (iii) the receiving party can demonstrate was developed by the receiving party independently and without use of or reference to the disclosing party's Proprietary Information; or (iv) the receiving party receives from a third party without restriction on disclosure. If Licensee is required to disclose Proprietary Information by law, court order, or government agency, License will give Microchip prompt notice of such requirement in order to allow Microchip to object or limit such disclosure. Licensee agrees that the provisions of this Agreement regarding unauthorized use and nondisclosure of the Software, Documentation and related Proprietary Rights are necessary to protect the legitimate business interests of Microchip and its licensors and that monetary damage alone cannot adequately compensate Microchip or its licensors if such provisions are violated. Licensee, therefore, agrees that if Microchip alleges that Licensee or Third Party has breached or violated such provision then Microchip will have the right to injunctive relief, without the requirement for the posting of a bond, in addition to all other remedies at law or in equity.

  8. Ownership of Proprietary Rights. Microchip and its licensors retain all right, title and interest in and to the Software and Documentation including, but not limited to all patent, copyright, trade secret and other intellectual property rights in the Software, Documentation, and underlying technology and all copies and derivative works thereof (by whomever produced). Licensee and Third Party use of such modifications and derivatives is limited to the license rights described in Sections this Agreement.

  9. Termination of Agreement. Without prejudice to any other rights, this Agreement terminates immediately, without notice by Microchip, upon a failure by Licensee or Third Party to comply with any provision of this Agreement. Upon termination, Licensee and Third Party will immediately stop using the Software, Documentation, and derivatives thereof, and immediately destroy all such copies.

  10. Warranty Disclaimers. THE SOFTWARE AND DOCUMENTATION ARE PROVIDED 'AS IS' WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EITHER EXPRESS OR IMPLIED, INCLUDING WITHOUT LIMITATION, ANY WARRANTY OF MERCHANTABILITY, TITLE, NON-INFRINGEMENT AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. MICROCHIP AND ITS LICENSORS ASSUME NO RESPONSIBILITY FOR THE ACCURACY, RELIABILITY OR APPLICATION OF THE SOFTWARE OR DOCUMENTATION. MICROCHIP AND ITS LICENSORS DO NOT WARRANT THAT THE SOFTWARE WILL MEET REQUIREMENTS OF LICENSEE OR THIRD PARTY, BE UNINTERRUPTED OR ERROR-FREE. MICROCHIP AND ITS LICENSORS HAVE NO OBLIGATION TO CORRECT ANY DEFECTS IN THE SOFTWARE.

  11. Limited Liability. IN NO EVENT WILL MICROCHIP OR ITS LICENSORS BE LIABLE OR OBLIGATED UNDER ANY LEGAL OR EQUITABLE THEORY FOR ANY DIRECT OR INDIRECT DAMAGES OR EXPENSES INCLUDING BUT NOT LIMITED TO INCIDENTAL, SPECIAL, INDIRECT, PUNITIVE OR CONSEQUENTIAL DAMAGES, LOST PROFITS OR LOST DATA, COST OF PROCUREMENT OF SUBSTITUTE GOODS, TECHNOLOGY, SERVICES, OR ANY CLAIMS BY THIRD PARTIES (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO ANY DEFENSE THEREOF), OR OTHER SIMILAR COSTS. The aggregate and cumulative liability of Microchip and its licensors for damages hereunder will in no event exceed $1000 or the amount Licensee paid Microchip for the Software and Documentation, whichever is greater. Licensee acknowledges that the foregoing limitations are reasonable and an essential part of this Agreement.

  12. General. THIS AGREEMENT WILL BE GOVERNED BY AND CONSTRUED UNDER THE LAWS OF THE STATE OF ARIZONA AND THE UNITED STATES WITHOUT REGARD TO CONFLICTS OF LAWS PROVISIONS. Licensee agrees that any disputes arising out of or related to this Agreement, Software or Documentation will be brought in the courts of the State of Arizona. This Agreement will constitute the entire agreement between the parties with respect to the subject matter hereof. It will not be modified except by a written agreement signed by an authorized representative of the Microchip. If any provision of this Agreement will be held by a court of competent jurisdiction to be illegal, invalid or unenforceable, that provision will be limited or eliminated to the minimum extent necessary so that this Agreement will otherwise remain in full force and effect and enforceable. No waiver of any breach of any provision of this Agreement will constitute a waiver of any prior, concurrent or subsequent breach of the same or any other provisions hereof, and no waiver will be effective unless made in writing and signed by an authorized representative of the waiving party. Licensee agrees to comply with all export laws and restrictions and regulations of the Department of Commerce or other United States or foreign agency or authority. The indemnities, obligations of confidentiality, and limitations on liability described herein, and any right of action for breach of this Agreement prior to termination, will survive any termination of this Agreement. Any prohibited assignment will be null and void. Use, duplication or disclosure by the United States Government is subject to restrictions set forth in subparagraphs (a) through (d) of the Commercial Computer-Restricted Rights clause of FAR 52.227-19 when applicable, or in subparagraph (c)(1)(ii) of the Rights in Technical Data and Computer Software clause at DFARS 252.227-7013, and in similar clauses in the NASA FAR Supplement. Contractor/manufacturer is Microchip Technology Inc., 2355 W. Chandler Blvd., Chandler, AZ 85224-6199. If Licensee has any questions about this Agreement, please write to Microchip Technology Inc., 2355 W. Chandler Blvd., Chandler, AZ 85224-6199 USA. ATTN: Marketing. Copyright (c) 2011 Microchip Technology Inc. and Microchip Technology (Barbados) II Inc. All rights reserved. License Rev. No. 04-091511 License Rev. No. 01-101111

  4. CRC-16 Georges Menie Copyright © 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994 The Regents of the University of California. All rights reserved. (http://www.menie.org/georges/embedded/) BSD License
  5. SHA-2 Copyright © 2000-2001, Aaron D. Gifford * All rights reserved. http://www.aarongifford.com/computers/sha.html BSD License
  6. Redistribution and use in source and binary forms, with or without modification, are permitted provided that the following conditions are met: 1. Redistributions of source code must retain the above copyright notice, this list of conditions and the following disclaimer. 2. Redistributions in binary form must reproduce the above copyright notice, this list of conditions and the following disclaimer in the documentation and/or other materials provided with the distribution. 3. All advertising materials mentioning features or use of this software must display the following acknowledgement: This product includes software developed by the organization. 4. Neither the name of the organization nor the names of its contributors may be used to endorse or promote products derived from this software without specific prior written permission. THIS SOFTWARE IS PROVIDED BY COPYRIGHT HOLDER ''AS IS'' AND ANY EXPRESS OR IMPLIED WARRANTIES, INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, THE IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE ARE DISCLAIMED. IN NO EVENT SHALL COPYRIGHT HOLDER BE LIABLE FOR ANY DIRECT, INDIRECT, INCIDENTAL, SPECIAL, EXEMPLARY, OR CONSEQUENTIAL DAMAGES (INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, PROCUREMENT OF SUBSTITUTE GOODS OR SERVICES; LOSS OF USE, DATA, OR PROFITS; OR BUSINESS INTERRUPTION) HOWEVER CAUSED AND ON ANY THEORY OF LIABILITY, WHETHER IN CONTRACT, STRICT LIABILITY, OR TORT (INCLUDING NEGLIGENCE OR OTHERWISE) ARISING IN ANY WAY OUT OF THE USE OF THIS SOFTWARE, EVEN IF ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGE.