Kør længere på literen.

Lær at køre Mercedes lastbil mere økonomisk på Mercedes-Benz ECO training.

Spændende kurser med fokus på kørselsøkonomi.
- For alle, der arbejder bag rattet i en Mercedes lastbil.


Stigende brændstofpriser tvinger professionelle vognmænd til at finde nye effektive veje, der kan føre til besparelse af brændstof. Hos Mercedes-Benz arbejder vi hele tiden på at udvikle og forbedre vores teknologi, så vores lastvogne udnytter brændstoffets energi bedst muligt. Brændstofbesparelse handler dog ikke kun om
teknologi, men også om førerens måde at køre og læse trafikken på.

Derfor tilbyder vi nu et kursus, som kan forbedre din brændstoføkonomi. Og give føreren endnu større kendskab til, hvordan lastvognen yder optimalt samtidig med, at den forbruger minimum brændstof. I samme ombæring mindskes desuden din samlede CO2 udledning - og du passer bedre på miljøet.

Kurserne forgår på FDM Sjællandsringen ved Roskilde og er specielt tilrettelagt i et samarbejde mellem Mercedes-Benz og FDM Køreteknik. Instruktørerne er erfarne undervisere, som alle har  indgående uddannelse i energi– og miljørigtig kørsel.

På kurset får føreren blandt andet kendskab til, hvordan lastvognens tilstand, førerens kørestil, acceleration og hastighed og evne til at læse trafikken har betydning for, hvor meget brændstof lastvognen forbruger. Med humor og praktiske forsøg får instruktørerne dagen til at flyve af sted.

  Sådan forløber kurset.

  Kurset Kurset varer syv timer, som er en kombination af teori og praksis. Instruktøren starter med at gennemgå og forberede føreren på de øvelser og manøvrer, som senere skal gennemkøres på offentlig vej.

  Kurset fortsætter herefter med kørselsmodulet. Der er beregnet to personer pr. lastvogn, som skiftes til at køre vognen.

  På kurset vil følgende områder blive gennemgået:

  • Bilens tilstand – hvad har betydning for kørslen?
  • Din kørestil – hvor lidt skal der egentlig til?
  • Acceleration og hastighed – kan nogle få minutter gøre det?
  • Førerens evne til at læse trafikken – kan det læres?