Den ny Econic fra Mercedes-Benz

Fremskridt gennem innovation

I mere end 125 år har navnet Mercedes-Benz været ensbetydende med innovative køretøjer af højeste kvalitet. Vores krav til perfektion, bæredygtighed og fremsynet design har nu frembragt den næste lastbilsgeneration: Den ny Econic. Med denne nye Low-Entry-bil har vi konsekvent videreudviklet et unikt koncept, så det opfylder de hårde krav, der stilles i den praktiske hverdag. Så uanset om den bruges til distributionskørsel eller en af de mange andre anvendelsesmuligheder, gør den ny Econic arbejdet mere effektivt og er foran sin tid.

Alt dette taler for den ny Econic:

Innovativt Low-Entry-koncept

Ind i førerhuset i kun to skridt: Econic gør ind- og udstigning så let som stort set ingen andre erhvervskøretøjer. Konceptet øger arbejdssikkerheden, gør det muligt at effektivisere arbejdsprocesserne og er med til at holde mandskabet på tæerne. Disse konceptfordele viser, at Econic tager arbejdssikkerheden særdeles alvorligt. Og med de store panoramaruder møder den altid andre trafikanter i øjenhøjde. Den lave ramme har desuden endnu en fordel: Den gør Econic til et særdeles opbygningsvenligt specialkøretøj.

Maksimal rentabilitet

Ved udviklingen af den nye og moderne generation af Mercedes-Benz motorer, som er gennemprøvet i storserier, var det forøgelse af rentabiliteten, der var i fokus. Som resultat kan BlueEFFICIENCY Power-motorerne og -teknologierne medføre op til 4 % besparelse på brændstoffet og op til 40 % lavere forbrug af AdBlue-additivet. Den høje nyttelast har den ny Econic alligevel i behold, og motorydelsen er oven i købet forøget yderligere. Desuden gør den store driftssikkerhed, de kortere stilstandstider, længere serviceintervaller og mindskede reparations- og serviceomkostninger Econic til en endnu mere rentabel bil.

Imponerende effektivitet

Den ny Econic tager ansvar. Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY Power-teknologierne er nemlig meget mere end blot opfyldelse af udstødningsnormen Euro VI. De forener fremtidssikkerhed med maksimal effektivitet og beskyttelse af miljøet. BlueEFFICIENCY Power omfatter en række innovative bilteknologier og tjenesteydelser, som sænker brændstofforbruget og derved mindsker belastningen af miljøet.
Takket være den videreudviklede udstødningsefterbehandling ligger emissionen hos den ny Econic således så lavt, at den næsten ikke kan påvises. Den er faktisk op til 90 % lavere end den tilladte værdi i Euro V-udstødningsnormen, som er gældende indtil 2014. Endnu mere miljøvenlig ude på vejene er Econic med gasmotor, som vil kunne leveres inden for kort tid. Og Allison-automatgearkassen med ny ECO-software muliggør en bedre overførelse af ydelsen selv ved lave omdrejningstal. Det velfungerende lavgulvskoncept med ergonomisk Low-Entry-førerhus og opbygningsvenlig ramme er også med til at øge effektiviteten med den ny Econic.
Ud over de tekniske innovationer er også tjenesteydelser som f.eks. Mercedes-Benz kurser og teknisk rådgivning en vigtig del af bestræbelserne på at øge effektiviteten.